Geen straf voor doodschudden zoontje

Redactie KW

Een 24-jarige man uit Waardamme heeft van de strafrechter in Brugge opschorting van straf gekregen voor onopzettelijke doodslag op zijn 50 weken oude zoontje. De rechter achtte hem schuldig aan het veroorzaken van het zogeheten shaken-babysyndroom.

Op 16 juli 2009 werd het kind door de ouders naar het ziekenhuis gebracht, waar het kort nadien overleed. Volgens de wetsdokter vertoonde het kind letsels die het gevolg waren van krachtig schudden. De vader gaf toe dat hij het kindje tot twee keer toe een vijftal keer licht had geschud, omdat het piepend ademde en erbij hing als een popje. Ook de oogjes draaiden weg. De rechter nam het de vader kwalijk dat hij noch zijn vrouw, die gaan sporten was, of de hulpdiensten verwittigd had.

Paniekreactie

“Hij handelde in een paniekreactie”, zegt advocaat Paul Brondel. “Het kind was te vroeg ter wereld gekomen en droeg tot een week voor de feiten een alarmtoestel omdat het een verhoogd risico had op wiegendood. Hij heeft ons inziens gedaan wat elke goede huisvader zou doen. Maar wellicht leggen we ons neer bij deze uitspraak. Ik zal eerst moeten overleggen met m’n cliënt.’

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier