Geen straf meer voor Fransman die bank in Nieuwkerke overviel?

Redactie KW

Een Franse gangster, die onder meer in december 2002 een overval zou gepleegd hebben op een bank in het West-Vlaamse Nieuwkerke, zal mogelijk zijn straf ontlopen. Volgens zijn raadsman zijn de feiten verjaard. Maandag werden in de correctionele rechtbank van Ieper de debatten gesloten. Over een maand doet de rechter uitspraak.

Samir B. en twee kompanen probeerden bijna 11 jaar geleden, op 18 december 2002 om precies te zijn, een bankkantoor in Nieuwkerke te beroven. Twee gangsters drongen het Dexia-kantoor op de Markt binnen. Met een grote hakbijl probeerden de daders het scheidingsglas van het loket aan diggelen te slaan. Omdat dat niet lukte, sloegen ze op de vlucht.

Nieuwe poging in Watou

In Watou ondernamen de mannen een nieuwe poging. In een handelszaak konden ze voor ruim 15.000 euro rookgerei stelen. Enkele weken later werd in Frankrijk de Audi Break van Farid T. en Samir B. staande gehouden. Farid T. werd tot 10 jaar cel veroordeeld. Die straf werd later afgezwakt tot 6 jaar. Samir B. werd bij verstek eveneens tot een gevangenisstraf van 6 jaar veroordeeld.

“Nergens DNA of vingerafdrukken”

Het duurde erg lang vooraleer de Fransman het vonnis onder ogen kreeg. Hij tekende beroep aan. De raadsman van Samir B. is van mening dat de feiten intussen verjaard zijn. “Bovendien heeft mijn cliënt niets met de gewelddadige feiten te maken. Hij zat enkel in de wagen, die in Frankrijk werd staande gehouden. Nergens werden ook DNA-sporen of vingerafdrukken van de man gevonden.”

Vonnis over een maand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier