Geen ruimtereis voor Raf Vander Stichele uit Staden

© Joke Couvreur
Redactie KW

Gewezen huisarts Raf Vander Stichele (69) verbleef een week in het Kennedy Space Centre in het Amerikaanse Orlando. Hij wou een zitje veroveren voor een ruimtevlucht in 2014, maar hij werd niet geselecteerd.

De ruimtevlucht en de bijhorende selectieweek behoren tot een wedstrijd van het deodorantmerk Axe. “De Axe Apollo Academy wil via de wedstrijd een aantal jongere mensen de kans geven om de ruimte in te gaan”, legt Raf uit.”Aanvankelijk kreeg ik te horen dat er zich wereldwijd 650.000 mensen kandidaat gesteld hadden. In het Kennedy Space Centre vertelde men ons evenwel dat het om 750.000 kandidaten ging.”

Uiteindelijk werden 109 kandidaten uit 60 verschillende landen uitgenodigd voor een selectieweek in het Kennedy Space Centre. Die selectieweek was enorm vermoeiend. Raf sloeg ondanks zijn leeftijd geen mal figuur tijdens de selectieweek. Hij behoorde uiteindelijk niet tot de 23 gelukkigen, die in 2014 in een speciaal daartoe ontworpen vliegtuig een vlucht rond de aarde buiten de atmosfeer mag maken. “Ontgoocheld ben ik zeker niet”, vertelt Raf. “Omwille van mijn leeftijd had ik ook niet verwacht tot de uiteindelijke selectie door te dringen.”

(Carl Bruneel)

Lees het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier