Geen records op pompoenschieting in Bikschote

Redactie KW

In Bikschote ging een van de pompoenen meer dan 973 meter ver. Maar dat was de verste afstand van de 10de editie van het pompoenschieten, maar geen record.

Bij mechanisch ‘groot’ geschut schoot Acme Catapult Internationaal de pompoen het verst met 856,2 meter. Maar twee schoten later kraakte het toestel. Bouwondernemer Pascal Bisschop moest de strijd staken, maar blijft in zijn categorie wel onoverwinnelijk.

Bij de kleine machines wonnen de Torsers van SKT-Denorme een nieuw ontwerp van een touwencombinatie met 317,3 meter. De Bigschooter van Ypes blies de oranje vrucht 973,3 meter in het luchtruim.

Spektakel

Spektakel was er alleszins tijdens het schieten op doel. Ondanks de glijdende bochten dat de rallypiloot maakte, werd hij samen met zijn teamgenoot een paar keer zwaar bestookt. Het fel gehavend koetswerk en een gebroken vooruit waren het gevolg. Bij een tweede stuntronde werd de piloot afgevoerd door de hulpwagen van het Rode Kruis.

Het ultieme schot werd geleverd door Bigshooter. Het kanon plofte een pompoen dwars door de wanden van een witte bestelwagen heen.

Naaktloper

Naar het einde van de show liep een streaker dwars over het schietterrein en dook in de patatten. Een vrouw wierp hem kledij toe.

(PC, foto’s PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier