Geen proces tegen burgemeester Bonte van Oostrozebeke dankzij minnelijke schikking van 5.000 euro

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Burgemeester Jean-Marie Bonte riskeerde een proces voor een bouwinbreuk op de Mandelmeersen in Oostrozebeke.

Daar liet de gemeente in de zomer van 2010 een vierde voetbalveld aanleggen op het sportcomplex langs de Meulebekesteenweg. Enkele weides vlakbij werden genivelleerd. Alleen gebeurde dat allemaal zonder de nodige vergunningen. Een bouwvergunning was nog niet in orde, maar omdat een aannemer gratis grond kon leveren, werd daarop ook niet gewacht.

De stedenbouwkundige dienst van de provincie West-Vlaanderen kon daar echter niet mee lachen en weigerde de vergunningsaanvraag. Maar zelfs een proces-verbaal en een stakingsbevel weerhielden de gemeente er niet van om de werken toch te laten voortzetten.

Ook twee aannemers delen in de brokken

Het leek erop dat dit zou uitmonden in een proces, met naast de burgemeester ook nog de firma’s Persyn uit Zwevegem en Arbowar uit Waregem in het beklaagdenbankje, maar zover zal het niet komen. Door een minnelijke schikking van 5.000 euro voor de burgemeester – dat bedrag wordt in eerste instantie opgehoest door de gemeente, al zal later nog overlegd worden of de burgemeester daarvan ook zélf een stuk moet bijdragen – en ook schadevergoedingen door de twee aannemers, liet het openbaar ministerie voor de correctionele rechtbank in Kortrijk gisteren de strafvervolging voor de bouwinbreuk vallen. Ook al omdat de vergunning voor het voetbalveld intussen wél in orde is gebracht, en de aangevoerde grond opnieuw afgegraven. Er is intussen ook een gracht aangelegd.

In januari volgt het definitieve vonnis.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier