Geen probleem door staat wegdek voor koers in Zwevegem-Knokke

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Zwevegem vroeg raadslid Luc Vanassche (Gembel) of de wielerwedstrijden in Zwevegem-Knokke zouden kunnen verreden worden, gezien de slechte toestand van het wegdek in de Orveiestraat.

“Op 21 augustus en op 9 oktober worden twee wielerwedstrijden georganiseerd in Zwevegem-Knokke. De Orveiestraat, die serieus beschadigd werd n.a.v. de omleiding van de werken voor de nieuwe rotonde, is nog steeds niet hersteld. De aankomstplaats voor beide wedstrijden is voorzien op minder dan 50 meter van de plaats waar de rijbaan tot 60% breedte is herleid.”

Schepen Dirk Vanluchene (CD&V-NVA) zei dat de dienst groen en openbare werken enkele weken terug contact opnam met de organisatoren van de wielerwedstrijden om een aantal aanpassingen te doen. “We hebben gevraagd de aankomstlijn in de Orveiestraat te verplaatsen, waar ze mee akkoord gingen.” De schepen gaf ook nog mee dat de herstelling nog dit jaar voorzien is. „Zoals de gemeenteraad al maanden terug besliste, is het herstel van het beschadigde wegdek in aanbesteding.”

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier