Geen parkeerboetes in Poperinge door slecht werkende parkeerautomaten

Redactie KW

In Poperinge is er nog geen enkele boete uitgeschreven voor automobilisten die niet betalen om te parkeren. Wie geen ticket neemt of wie langer parkeert dan zijn ticket het toelaat, wordt met rust gelaten. Dat komt omdat er problemen zijn met de parkeerautomaten. Die werden vorige zomer in gebruik genomen.

Burgemeester Christof Dejaegher ontkent de problemen niet: “Het is niet te schatten hoeveel inkomsten we daarmee minder hebben. Maar in elk geval is de kritiek ontkracht dat we met het invoeren van het betalend parkeren een heksenjacht zouden ontketenen. Omdat het systeem nog niet goed functioneert, zijn er tot op heden inderdaad nog geen boetes uitgeschreven. De opbrengsten zullen dus minder zijn dan verwacht, maar het stadsbudget komt daarmee niet in gevaar.”

Definitieve oplossing

Eén van de problemen is dat bij vochtig weer het papier in de automaten blijft haperen. Er zijn ook problemen geweest met het gratis half uur-ticket, maar die zijn opgelost. “Dat het gratis half uur-systeem wel goed werkt, wordt bewezen met het feit dat er al 95.000 dergelijke tickets werden afgeleverd,” zegt de burgemeester. Hij hoopt dat de firma die de automaten leverde en plaatste, de problemen snel en definitief kan oplossen.

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier