Geen Oscar voor Rundskop of Une Vie de Chat

Redactie KW

In de nacht van zondag op maandag zijn in de VS de Academy Awards uitgereikt. Met Rundskop en de animatiefilm waren ook twee ‘half West-Vlaamse’ films genomineerd, maar geen van beiden kon de nominatie verzilveren.

Rundskop, in de VS ‘Bullhead’, is voor een deel opgenomen op de renbaan in Kuurne. Er spelen ook enkele West-Vlamingen in mee, onder meer Stefaan Degand, Sam Louwyck en Cindy Ghysel. Rundskop moest het in de categorie ‘Beste anderstalige film’ afleggen tegen het Iraanse ‘A Seperation’, een film die de voorbije weken de trofeeën verzamelt.

Van de kat geen kwaad

In de categorie ‘Beste animatiefilm’ was Une vie de chat genomineerd. De film speelt zich af in Parijs, in de Nederlandstalige versie werden de stemmen ingesproken door onder meer Rick De Leeuw en Maaike Cafmeyer. Maar ook de productie was voor een deel West-Vlaams werk. Pieter Samyn uit Kortrijk nam een deel van de animatie voor zijn rekening en Yacine Talabi uit Bredene is decorateur voor Une vie de chat. Voorts stonden de uitgeweken Roeselaarse Annemie Degryse Arnaud Demuynck, geboren in Kortrijk, in voor de co-productie. Daar won Rango het pleit.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier