“Geen nood aan ringweg rond Anzegem”

Redactie KW

Er is geen nood aan een ringweg rond Anzegem. Dat is de opmerkelijke conclusie van het milieu-effectenrapport dat in opdracht van de provincie is opgesteld. Geen enkel van de voorgestelde tracés scoort daarin goed. Tot grote opluchting van het gemeentebestuur dat eerder al negatief advies gaf voor de aanleg van de ring. Het actiecomité dat ook tegen de aanleg van een ring weg is, reageert voorzichtig positief.

De vier tracés die de provincie twee jaar geleden voorstelde voor een ringweg rond Anzegem halen nu dus in het milieu-effectenrapport een negatieve totaalscore. De negatieve effecten van gelijk welk tracé op het unieke landschap wegen volgens de studie te zwaar door. Tot groot genoegen van het gemeentebestuur, dat zich na een duidelijk signaal van de inwoners tegen de komst van een ring heeft gekant.

Volgens het gemeentebestuur bevestigt het MER de huidige situatie. De heraanleg van de bestaande wegen zou de verkeersleefbaarheid van de dorpskern hersteld hebben. Een ring is dan ook niet meer nodig, volgens het bestuur.

Maar de provincie wil toch het rode tracé laten inplannen, ook al komt de ring er daarvoor niet meteen of zelfs nooit. Dat zegt Omring Anzegem Niet, het actiecomité dat zich al jaren verzet tegen de aanleg van een ringweg.

Nu het Milieu-effecntenrapport af is, verhuist het dossier van de ringweg naar het Vlaamse niveau.

(TN)

Meer vrijdagavond in het WTV-nieuws, vanaf 18u.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier