Geen nieuwe Michelinsterren in West-Vlaanderen

Redactie KW

Er zijn geen nieuwe Michelinsterren in West-Vlaanderen. Volgens de nieuwste Michelingids 2011 zijn er in onze provincie weinig verschuivingen in restaurants met stervermelding. In Roeselare heeft Bistro Novo zelf beslist om de ster terug te geven. Voor de rest behoudt onze provincie een puik bilan van 21 sterrenrestaurants. Samen zijn ze goed voor 27 West-Vlaamse Michelinsterren.

Nationaal op kop en helemaal alleen als West-Vlaams driesterrenrestaurant blijft Geert Van Hecke schitteren met zijn Karmeliet in Brugge.

Daarnaast zijn er in West-Vlaanderen ook vier restaurants met twee Michelinsterren. Dat zijn dan Hertog Jan en Danny Horseele in Brugge, de hostelleries Saint Nicolas in Ieper-Elverdinge en Le Fox in De Panne.

16 restaurants met 1 ster

Dan zijn er ook nog 16 restaurants met de eervolle Michelinvermelding van één ster. Fijnproevers vinden die in deze lijst:

Philippe Nuyens in BlankenbergeDen Gouden Harynck in BruggeAneth in BruggeSans Cravatte in BruggeHerborist in Sint-AndriesDe Jonkman in Sint-KruisTer Leepe in ZedelgemMarcus in DeerlijkIn de Wulf in DranouterLa Durée in IzegemJardin Tropical in KnokkeSel Gris in KnokkeBartholomeus in HeistDe Oosthoek in Knokke’t Convent in Reninge’t Oud konijntje in Waregem

Met uitzondering van de Bistro Novo in Roeselare zijn er dus weinig grote veranderingen in het West-Vlaamse Michelinlandschap. (SK)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier