Geen nieuw grootschalig asielcentrum in De Haan

Redactie KW

De woonhuizen bij de voormalige rijkswachtkazerne in De Haan zullen gebruikt worden voor de opvang van asielzoekers. Dat gebeurt in het kader van een overeenkomst tussen Fedasil en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Het wordt geen grootschalige opvangstructuur, er zullen maar 18 opvangplaatsen beschikbaar zijn verspreid over 4 woningen. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel Maggie De Block geantwoord op een parlementaire vraag van senator en fractievoorzitter Bart Tommelein (Open Vld).

“Ik begrijp de ongerustheid van sommige bewoners maar de opvangcapaciteit van deze woningen blijft heel beperkt. Bovendien kan ik u verzekeren dat Vluchtelingenwerk Vlaanderen over veel ervaring beschikt op het vlak van de opvang van asielzoekers en ik twijfel er niet aan dat de verantwoordelijken van deze opvangstructuur zullen kunnen antwoorden op de bezorgdheden van de bewoners”, aldus de staatssecretaris.

De huizen aan de Copmanlaan zouden begin juni asielzoekers moeten opvangen die momenteel worden opgevangen op locaties in Knokke die moeten sluiten.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier