Geen nieuw fietspad tussen Kortemark en Torhout in 2012

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De heraanleg van de weg en het fietspad tussen Kortemark en Torhout, voorzien voor 2012, zal pas ten vroegste in 2013 worden aangevat. Kortemark had hiervoor dan wel 650.000 euro in het budget 2012 ingeschreven, maar het Torhoutse stadsbestuur kan op minder subsidies rekenen dan voorzien en besluit dus eventjes de tering naar de nering te zetten.

Al begin 2010 gaven schepen schepen van Openbare Werken Eddy De Ketelaere van Torhout en Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits in deze krant toelichting bij de gezamenlijke plannen van Kortemark en Torhout. Er werd gesproken over een volledige heraanleg van de verbindingsweg tussen Kortemark en Torhout, met inbegrip van een comfortabel fietspad én de heraanleg van de riolering langs deze weg. Een voornemen dat later dat jaar ook nog eens op de gemeenteraad van Kortemark werd herhaald door schepen Johan Braem. De intentie om deze werken nog in 2011 opgestart te krijgen, bleef dode letter.

Buikriem aangehaald

En ook in 2012 zal er nog weinig beweging komen in dit dossier, want het Torhoutse stadsbestuur besloot de plannen nu eventjes in de koelkast te stoppen. “De start van het project is uitgesteld tot 2013”, geeft schepen De Ketelaere van Torhout toe. “Begin 2013 zou de aanbesteding dan toch prioriteit krijgen.” Het uitstellen doet Torhout niet zomaar : geld is de belangrijkste ‘beweegreden’. “We hebben lange tijd gehoopt op subsidies voor riolering bij de realisatie van het nieuwe wegdek, maar die komen er niet. In dat gebied is er immers te weinig bewoning.” Doordat die beslissing in Torhout pas in laatste instantie werd genomen, had Kortemark intussen wel al 650.000 euro in het budget voor komend jaar ingeschreven. Maar uiteraard zullen die centen het jaar erop wél nodig zijn. “Sowieso gaan we de werkzaamheden niet op ons eentje beginnen”, aldus schepen Johan Braem van Kortemark. “Het is voordeliger om samen met één aannemer scheep te gaan. We wachten op Torhout.”

(FJA/JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier