Geen nieuw containerpark bij De Sceure

Redactie KW

Op het nieuw aan te leggen bedrijventerrein nabij De Sceure in Oostvleteren komt er geen containerpark. Dat zei schepen Marie-Anne Verlende (LVP) tijdens de gemeenteraad van maandagavond.

“Het bestaande containerpark in Elzendamme is al voor 1.800 m2 verhard, en dat blijkt ruim voldoende. Er is dus geen behoefte aan een nieuw containerpark op het bedrijventerrein nabij De Sceure. Die site zal trouwens maar 4 ha groot zijn, er is dus ook geen plaats.

Niet betalend

Guido Berten (CD&V) stelde dat het ook niet hun wens was. “De aanvoer van groenafval in Vleteren blijft in de toekomst ook gratis. Volgens de IVVO is er geen behoefte om daarvoor in de toekomst te laten betalen. De CD&V vroeg om een regeling voor andere openingsuren voor het bestaande containerpark. “Zo willen we dat het containerpark open zou zijn op bepaalde voormiddagen, latere openingsuren ‘s avonds en een aanpassing van de openingsuren op zaterdag” aldus Guido Berten.

Sluitingsuur

“De uren werden al eens aangepast. Normaal moet het containerpark (bedoeld voor Vleteren, Alveringem en Lo-Reninge) 12 uur open zijn, en nu is het al 18,5 uur per week open. Maar de mensen komen meestal net tegen het sluitingsuur. Hierdoor zijn er soms wachttijden. En sinds de invoering van het Diftar-systeem in Veurne is er een sterke stijging van aanvoer waar te nemen in Elzendamme” aldus nog schepen Verlende. De CD&V vroeg om tijdens een proefperiode toch eens te switchen van een namiddag- naar een voormiddagopening.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier