Geen megawinkelcomplex met Cora in Moeskroen

Redactie KW

De plannen voor een megawinkeldorp in Moeskroen zijn opgeborgen. De intercommunale die eigenaar is, heeft de verkoopsovereenkomst opgezegd. Het megawinkeldorp vlak bij Kortrijk zorgde voor heel wat onrust en zelfs protest. De vrees voor teveel concurrentie was groot. Er waren petities en acties van ondermeer Unizo. En ook bij de Raad van State zijn verzoeken ingediend om het plan af te blazen.

De Cora zou komen op een terrein bij Estaimpui en Moeskroen, vlak bij de autosnelweg richting Doornik. Er is al ruim 10 jaar sprake van een megawinkeldorp. 90.000 vierkante meter zou er volgebouwd worden met hypermarkten, gespecialiseerde kleinhandelszaken, horecabedrijven, bioscoopzalen en een parking voor 6000 wagens. Maar de intercommunale, die eigenaar is van het terrein, heeft nu dus de verkoopovereenkomst met Cora opgezegd.

Gevaar voor Kortrijk geweken ?

Of de Kortrijks handelaars nu helemaal verlost zijn van de dreigende concurrentie uit Wallonië valt af te wachten. In Kortrijk blijven ze alvast op hun hoede. De mega-plannen zijn definitief van de baan maar toch blijft er nog een mogelijkheid om een kleiner project in te planten.

(KV/BS)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier