Geen korting Buzzy Pazz voor schoolkinderen

Redactie KW

Oppositiepartij Open VLD heeft het voorstel voor een gemeentelijke tussenkomst op de Buzzy Pazz van De Lijn voor de tweede keer op tafel gelegd. Deze keer werd uitdrukkelijk een stemming gevraagd en gekregen.

Een Buzzy Pazz is een abonnement voor jongeren van 6 tot 24 jaar waarmee je onbeperkt kunt reizen met De Lijn. In gemeenten zoals Gistel, Hooglede of Ichtegem, speelt het gemeentebestuur derdebetaler.

“De gemeente komt daar voor een bepaald procent tussen in de kosten van de Buzzy Pazz”, verdedigt Ann Pleysier (Open VLD) het voorstel. “Wij stellen voor om dit ook in Koekelare in te voeren. Het kan toch niet dat een Koekelaarse student 162 euro betaalt en een student in Ichtegem 121 euro voor eenzelfde abonnement. Dit zou alvast een duwtje in de rug zijn voor gezinnen met studerende kinderen.”

De meerderheid stemde eensgezind tegen het oppositievoorstel. Schepen van Jeugd Tom Pollentier (CD& V) motiveert : “We hebben in december vorig jaar al geoordeeld om dit niet in te voeren en ons antwoord blijft onveranderd. Het is een positief voorstel, net zoals iedere subsidie. We hebben dit overwogen, maar uiteindelijk andere zaken voorgenomen. (Paul Cobbaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 24 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier