Geen koetsendefilé meer in De Panne wegens geldgebrek

Redactie KW

Het jaarlijkse koetsendefilé, georganiseerd door het comité De Panne Koets, zal om budgettaire redenen niet meer doorgaan.

“De financiële middelen kwamen deels via sponsoring, doch de grootste bijdrage werd steeds geleverd door de Dienst voor Toerisme”, zegt Roland Florizoone van het comité. “De laatste jaren verminderden de sponsorbijdragen fors en daarom besliste Toerisme De Panne bij te springen om het budget te vervolledigen. Maar onlangs besliste het nieuwe schepencollege om de gemeentelijke bijdrage terug te schroeven en logistieke en technische steun wel aan te rekenen”.

Om de topkwaliteit van het koetsendefilé te verzekeren – volgens de vakbladen één van de mooiste van Europa – werden er in het verleden reeds verregaande besparingen doorgevoerd. Maar met het nieuwe budget en de beperkte gemeentelijke steun kan het comité geen kwalitatieve editie meer waarborgen. Het comité De Panne Koets betreurt dat, na 22 jaar, een dergelijk uniek evenement met internationale allures dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt, uit De Panne verdwijnt.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier