Geen ijsberenduik uit respect voor overleden strandzeiler

Redactie KW

Uit respect voor de familie en vrienden van Johan Sobry wordt de zevende Ijsberenduik van de Side Shore Surfers zaterdag afgelast. De beslissing werd genomen na onderling overleg tussen het bestuur van de Side Shore Surfers en de Dienst van Toerisme van De Panne, die samen instonden voor de organisatie van het evenement.

Tragisch ongeval

Zoals bekend werd Johan Sobry gisteren levensloos aangetroffen onder een machine in zijn bedrijf. Hij kwam om het leven na een werkongeval. “Het leek ons onzinnig om in deze tragische omstandigheden een ludiek gebeuren te laten doorgaan”, zegt schepen voor toerisme Bram Degrieck. “Johan Sobry was van vele leden van de surfclub een goeie kennis en vriend. Bovendien is er een grote verbondenheid tussen de beide zeilwagenclubs en de Side Shore Surfclub. Iedereen is zeer hard aangeslagen door zijn overlijden”.

Dit jaar gaan dus geen ijsberen in zee en op het strand van De Panne. Het evenement wordt ook niet uitgesteld, het wordt wachten tot het tweede weekend van de Krokusvakantie van 2013.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier