Geen gratis parkeerplaatsen meer voor Brugse pendelaars

Redactie KW

In Brugge zijn de parkings aan de achterkant van het station, vanaf vandaag betalend. In de aanpalende straten geldt vanaf nu ook een blauwe zone, wel enkel in de voormiddag. Veel pendelaars, die dagelijks de trein naar Brussel nemen, zien daarmee hun laatste gratis parkeerplaatsen verdwijnen. De laatste fase van het aangepaste parkeerplan voor Brugge is daarmee ook opgestart.

De buurt achter het station in Brugge is al jaren een makkelijk bereikbare en vooral gratis parkeerplaats voor tientallen pendelaars die dagelijks naar Brussel sporen. Maar vanaf vandaag gelden daar ook parkeerregels. Wie niet wil betalen, en denkt uit te wijken naar iets verderop, is eraan voor de moeite.

Bewakingsagenten controleren in opdracht van de stad de blauwe zones, met een gps-systeem.

Geen bewonerskaarten

De bewoners in de buurt achter het station zijn blij met de nieuwe regels, maar tegelijk ook boos op de stad. Die wil hier geen bewonerskaarten invoeren, omdat alle woningen een oprit of garage hebben. Sommige bewoners vonden vanmorgen om 8u alvast een retributie van 30 euro onder hun ruitenwisser.

Ook het psychiatrisch ziekenhuis laat sinds kort z’n parkings bewaken. Veel pendelaars parkeren hun wagen in alle vroegte op het ziekenhuisdomein, waardoor het personeel zelf geen parkeerplaats meer heeft.

(M.D./A.D.)

Geen gratis parkeerplaatsen meer voor Brugse pendelaars

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier