Geen gratis huisvuilzakken voor onthaalmoeders

Redactie KW

Oppositieraadslid Frederik Sap (Open VLD) pleitte tijdens de gemeenteraad van maandag 29 maart voor het uitreiken van gratis huisvuilzakken aan onthaalmoeders en kinderdagverblijven. Het voorstel werd evenwel van tafel geveegd door de Samenmeerderheid.

Ter ondersteuning van het voorstel van Frederik Sap had een delegatie van de Landelijke Kinderopvang voor aanvang van de gemeenteraad voor het gemeentehuis postgevat. Alle raadsleden kregen bij het binnenkomen van het gemeentehuis een briefje met de grieven van de onthaalouders toegestopt.

“Materiële ondersteuning zoals in Staden”

“Wij willen graag materiële ondersteuning zoals dat in andere gemeenten als Staden of Houthulst het geval is”, aldus woordvoerster Katrien Missinne; “Per opvanggezin belanden er wekelijks gemiddeld 60 pampers in de restafvalzak.” Frederik Sap. trad haar bij : “Bestaande kinderopvanginitiatieven moeten goed ondersteund worden. Daarom stellen wij voor om kinderdagverblijven en onthaalouders gratis restafvalzakken te geven rato van het aantal kinderen dat er opgevangen wordt.”

Geen gratis huisvuilzakken

De Samenmeerderheid zag het voorstel evenwel niet zitten. “De vraag is in het verleden al gesteld en toen was het antwoord – net als nu – negatief”, weet schepen bevoegd voor kinderopvang Carine Devriendt (Samen). De Samenmeerderheid stemde tegen het voorstel. De Open VLD- en de CD& V-oppositie stemden voor.

(CB)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 2 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier