Geen geïnteresseerde kopers voor Dikkebusvijverhuis

Redactie KW

Er is nog altijd geen koper gevonden voor het Dikkebusvijverhuis. Dit ruime gebouw, waar vroeger een restaurant gevestigd was, is eigendom van de stad Ieper. Die wil het verkopen, maar er blijkt geen interesse te zijn. Tot nu toe meldde zich nog geen enkele kandidaat-koper.

Het Dikkebusvijverhuis ligt naast de vijver van Dikkebus. Vorig jaar besliste brouwerij Bavik om de handelshuurovereenkomst niet te verlengen. Omdat de stad Ieper zelf geen verdere plannen heeft met het Dikkebusvijverhuis en het gebouw ook niet geschikt is voor het onderbrengen van stadsdiensten, werd beslist om het huis te verkopen. Dat stuitte destijds op protest in de gemeenteraad. De SP.a stemde tegen de verkoop omdat het schepencollege niet kon beloven dat het een horecazaak zou blijven. Ook VB stemde tegen de verkoop omdat de stad hiermee een aantal toeristische troeven uit handen geeft.

Minimumprijs

Het schepencollege overweegt nu om de verkoop van het Dikkebusvijverhuis op een meer actieve manier te gaan promoten. De minimumprijs is 700.000 euro.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier