Geen fuifzaal in ambachtelijke zone

Redactie KW

Patrick Roegiers (CD&V) vestigde in het vragenkwartiertje van de gemeenteraad van vorige week de aandacht op de bouwplannen van de nieuwe sporthal.

“De locatie, op de tennisterreinen, moet dringend herzien worden”, vond hij. “De tennisterreinen zouden worden heraangelegd op een aanpalend weiland. Het is toch onverantwoord om tennisvelden met nieuwe verlichting en dito sproeisysteem te slopen en enkele tientallen meters verder opnieuw op te bouwen ? Onnodige kosten die beter aangewend kunnen worden om extra sanitaire voorzieningen te installeren. Wegens een gebrek aan budget is dat momenteel in de nieuwe sporthal niet voorzien.”

Hij stelde ook dat de sporthal als fuifzaal voor geluidshinder zal zorgen in de naburige woonwijk en bejaardenwoningen. “Waarom geen aparte fuifzaal in de nieuwe ambachtelijke zone ?”, vroeg hij aan burgemeester Greet De Roo (RKD). Zij benadrukte dat fuiven in een woonzone zullen blijven plaatsvinden, zoals dat nu het geval is. “Een nieuwe fuifzaal bouwen in een ambachtelijke zone zou nooit goedgekeurd worden, die heeft daar ook geen plaats.”

Over de herziening van de plannen was De Roo formeel. “Zo’n radicale ommezwaai is niet aan de orde. De huidige tennisterreinen zijn de enige geschikte locatie voor de nieuwe sporthal. Het sanitairprobleem lossen we op door extra kleedruimte. Dat is wel mogelijk binnen het huidige budget en zou ook volgens de clubs een oplossing zijn.” (PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier