Geen extra producties voor Kursaal Oostende door kapitaalinjectie

Redactie KW

Het Kursaal van Oostende zal dit jaar geen bijkomende shows of evenementen organiseren als gevolg van de financiële operatie die het stadsbestuur deed om het Kursaal te helpen. Dat heeft Hilde Veulemans (CD&V), voorzitter van de NV Exploitatie Kursaal Oostende (NV EKO), vrijdag gezegd bij de voorstelling van het voorjaarsprogramma.

Daarin worden 28 grote shows gebracht, waaronder vijf producties in het kader van Oostende, Cultuurstad van Vlaanderen 2010 en shows in samenwerking met Live Nation en Music Hall.

Hilde Veulemans benadrukte dat het Kursaal financieel gezond is en een begroting in evenwicht zal voorleggen. “De overdracht van een schoolgebouw aan het Autonoom Gemeentebedrijf Stadshernieuwing Oostende (AGSO) betekent dat het AGSO een extra lening kan aangaan. De lening zal gedurende maximaal vier jaar met een maximum van 1 miljoen euro gebruikt worden om de schulden van NV EKO aan AGSO af te lossen. De operatie betekent geen extra financiële inkomsten, maar wel een belangrijke vermindering van onze schulden aan AGSO. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier