Geen extra parkeerplaatsen in de Otegemstraat

Redactie KW

Raadslid Yvan Nys (Gembel) klaagde het gebrek aan parkeerplaatsen in de Otegemstraat aan op de gemeenteraad van afgelopen maandag.

„De parking naast Idee-Home is niet voldoende om het parkeerprobleem aan het rusthuis op te lossen.” Hij vroeg om de plaats voor het rusthuis, waar nu stenen banken staan, te gebruiken als parking. Tevens wil hij in de Ommegangstraat langs de onpare kant, tussen de Otegemstraat en de brandweer, elementen te plaatsen waardoor de auto’s niet op het voetpad kunnen rijden.

Het schepencollege ging niet in op het voorstel van raadslid Nys. „Bij de aanleg van het gebied voor het rusthuis werd besloten dit gebied verkeersvrij te houden. Je mag er wel stilstaan om te laden of te lossen. Een brief werpen in de bus van de mutualiteit kan ook aanzien worden als laden en lossen.”, aldus schepen Bulcaen.

Wat de Ommegangstraat betreft, kunnen geen elementen op het voetpad geplaatst worden. „Elk voetpad moet een volledig obstakelvrije loopweg van minstens 1 m. en een vrije hoogte van minstens 2,10 m. moet hebben. Als we hindernissen zouden plaatsen hebben we geen 1 meter vrije doorgang meer.” (Geert Vanhessche)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier