Geen eenduidige aanpak van hondenpoepprobleem in steden en gemeenten

Redactie KW

Hondenpoep staat hoog op het lijstje van meest ergerlijke zaken.

Heel wat steden en gemeenten binden dan ook de strijd aan met poep op de stoep. Maar of wat ze doen zin heeft, dat wordt niet geëvalueerd. Uit onderzoek van de hogeschool Katho blijkt dat heel wat mensen niet goed weten wat de reglementering rond hondenpoep is. Nochtans blijkt dat zo’n hondendrol gevaarlijker is dan iedereen denkt, vooral dan voor de volksgezondheid. België telt zo’n 1,2 miljoen honden en die produceren elke dag zo’n 300.000 kilo poep.

Aanbevelingen

Steden en gemeenten, zoals aan de kust, voeren sinds jaar en dag strijd tegen de hondenpoep. Die strijd is vooral gericht op de overlast van poep op de stoep te beperken. Uit een studie, die het expertisecentrum Dier en Zorg van de hogeschool Katho in Roeselare uitvoerde, blijkt dat niet voldoende. De studie stelt aanbevelingen voor: een betere communicatie, maar vooral een eenduidige aanpak van het hondenpoepprobleem, in alle steden en gemeenten.

Tijdens een symposium donderdagnamiddag In Katho Roeselare werden alle betrokken partijen samengebracht om over het probleem te praten. De problematiek werd er gekaderd en er werden enkele praktische voorbeelden gegeven over hoe het opgelost kan worden. Er waren ook lezingen, onder andere van Frederik Vandenberghe, hij duidde onder andere de gevaren voor de volksgezondheid.

(M.D./A.D./TD)

Geen eenduidige aanpak van hondenpoepprobleem in steden en gemeenten

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier