Geen Desmond Tutu op eerste Vredeswake in Langemark

Redactie KW

Zeven partnerorganisaties zullen vanaf 2014 twaalf Vredeswakes organiseren in Langemark. Verschillende prominenten hebben al het meter- of peterschap opgenomen voor het initiatief. Een wervend filmpje moet mensen wakker maken voor vrede.

Nationaal voorzitter van Davidsfonds Peter Peene is de aanstoker van de Vredeswakes in Langemark. Vrijdagavond stelde hij samen met een heleboel vrijwilligers de concrete krijtlijnen voor van het initiatief. De Vredeswakes zullen uit drie delen bestaan: informatie, reflectie en engagement.

Op zondag 3 november vindt er een prelude plaats in de Sint-Pauluskerk in Langemark met als speciale gasten Ludo Abicht en Jeanne Devos. Het scheelde niet veel of de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu was er ook bij, maar hij heeft toch verstek moeten geven. Hij maakte wel een speciale videoboodschap die zal vertoond worden op 3 november.

Vijfentwintig bekende meters en peters verbinden hun naam aan het project, onder wie Paul Breyne, Wim Opbrouck, Herman Van Rompuy, Willem Vermandere en Rudi Vranckx. Om een breed publiek warm te maken voor de Vredeswakes werd een filmpje opgenomen met jonge en minder jonge ‘acteurs’ uit Langemark-Poelkapelle. Het filmpje vind je terug op www.vredeswakes.be.(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier