Geen debat op extra politieraad pz Vlas

Redactie KW

Maandagavond vond in het stadhuis van Kortrijk een extra politieraad van de politiezone Vlas plaats. Daarop werd de audit besproken.

Dat was althans de bedoeling, want toen Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk en voorzitter van de politieraad, de debatten over het ontwerpverslag wilde openen, tekende CD&V bij monde van fractieleider Patrick Jolie protest aan. “Deze middag kregen we plots het commentaar van korpschef Stefaan Eeckhout op de audit toegestuurd via mail. Ik weet ook dat er al een definitief verslag over de audit is, dat sommige mensen van de meerderheid in hun bezit hebben. Pas als iedereen over dezelfde info beschikt, kunnen we debatteren. Dat is nu niet het geval.”

Ondanks de meerderheidspartijen Open VLD, N-VA en SP.A stelden dat ook zij niet over een definitief verslag beschikken, wou CD&V niet wijken en kreeg daarbij de steun van Vlaams Belang en Groen. Na een schorsing, gevraagd door CD&V kwamen de fractieleiders van de politieraad samen om tot een vergelijk te komen. “Binnen twee weken, normaal op dinsdag 21 mei, vindt een nieuwe extra politieraad plaats waarop de audit, het commentaar van de korpschef en het commentaar daarop van het auditbureau zullen worden besproken”, stelde Van Quickenborne. “Op de politieraad van juni zal de korpschef dan een verbeterplan voorleggen.” Meteen was de extra politieraad, die er dus geen was, ten einde. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier