Geen chalets meer bij Oostendse ijspiste

Redactie KW

Dit jaar zullen er geen chalets meer staan bij de Oostendse ijspiste op het Wapenplein. De verkoopstandjes ruimen plaats een internationale markt en, eens de kerstvakantie begint, een pretpark vol kinderattracties.

Geen chaletjes met allerlei koopwaren naast de overdekte schaatspiste dit jaar. Het Wapenplein zal tijdens Winterijs geheel anders ingericht. „We stellen vast dat, eens de kerstvakantie voorbij, de standhouders nog nauwelijks kopers lokken”, zo verduidelijkt schepen van Toerisme Hilde Veulemans (CD&V) de gewijzigde aanpak.

„Zo komen die handelaars nog nauwelijks uit hun kosten en het leidt bovendien tot een wat troosteloze aanblik. Een zielloze bedoening, dat is allerminst wat wij van dit evenement willen maken. Vandaar het opzet om in plaats daarvan de internationale markt – vorige editie voor het eerst met succes georganiseerd – op te waarderen en vlak voor de vakantieperiode op het Wapenplein te plaatsen. Vanaf 23 december ruimen de marktkramers dan de baan voor een pretpark vol kinderattracties. We trekken volop de kaart van de jeugdige bezoekertjes.”

(Rio/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier