Geen borstelmachine voor Vleteren

Redactie KW

CD&V gemeenteraadslid Dirk Pillaert stelde voor om een borstelmachine aan te kopen voor de gemeente, om de wegen te reinigen bij oogstwerkzaamheden maar burgemeester Mourisse (LVP) vond dat geen goed idee.

Dirk Pillaert deed het voorstel tijdens de gemeenteraad van maandagavond 25 oktober. Hij wou de borstelmachine verhuren aan de landbouwers. “De brandweer inschakelen is voor de landbouwers een dure zaak. De machine zou ook kunnen bediend worden door het technisch personeel van de gemeente, mits het betalen van een financiële vergoeding. Ook om vallende bladeren op te ruimen en fietspaden te reinigen kan de machine ingezet worden”, aldus Dirk Pillaert.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) ging niet akkoord met de aankoop. “Er wordt geen kostprijs vermeld, maar eigenlijk gaat het meer om het principe. Zowat alle landbouwers ruimen hun modder zelf op. Slechts enkelingen doen het niet, en dan zou de gemeente hiervoor moeten opdraaien. Het gevaar zit er in dat de landbouwers de verantwoordelijkheid afschuiven op de gemeente. Bovendien moet schoongemaakt worden in combinatie met water, en dat zie ik onze gemeentearbeiders niet doen”, besloot de burgemeester. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier