Geen borstelmachine in Vleteren om modder op wegen aan te pakken

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond stelde Dirk Pillaert (CD&V) voor om een borstelmachine aan te kopen om wegen te reinigen, vooral bij oogstwerkzaamheden door de landbouwers. Die zouden de machine dan eventueel kunnen huren. Maar het voorstel vond geen meerderheid.

“De brandweer inschakelen is voor de landbouwers een dure zaak”, zei Pillaert. “De machine zou ook kunnen bediend worden door het technisch personeel van de gemeente, mits het betalen van een financiële vergoeding. Ook om vallende bladeren op te kuisen, en fietspaden te reinigen kan de machine ingezet worden.” Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) kon niet akkoord gaan met de aankoop van dergelijke machine. “Er wordt geen kostprijs vermeld, maar eigenlijk gaat het meer om het principe. Zowat alle landbouwers ruimen hun modder zelf op. Slechts enkelingen doen het niet, en dan zou de gemeente hiervoor moeten opdraaien. Het gevaar zit er in dat de landbouwers de verantwoordelijkheid afschuiven op de gemeente. Bovendien moet gekuist worden in combinatie met water, en dat zie ik onze gemeentearbeiders niet doen. Het zou een slecht signaal zijn naar de landbouwers toe”, besloot de burgemeester.

(AHP)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier