Geen bodes meer in Brugse vredegerecht

30/12/09 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Bron: Kw

Als er geen dringende maatregelen worden genomen, dan bestaat de kans dat er tegen 2022 geen tijgers meer bestaan. Dat zegt milieuorganisatie WWF.

Om het tij te doen keren, zet de ngo alle hoop op een internationale bijeenkomst die van 21 tot 24 november in het Russische Sint-Petersburg georganiseerd wordt. Twaalf jaar "Volgens het ergste scenario kunnen de tijgers binnen twaalf jaar verdwijnen", aldus Ola Jennersten van WWF. In de loop van de 20e eeuw hebben stroperij, de afname van hun leefgebied en de handel in hun organen voor een daling van 97 procent gezorgd van de wereldwijde tijgerpopulatie, zo luidt het bij WWF. Vandaag de dag leven er naar schatting nog ongeveer 3.200 tijgers. Politieke wil Toch noemt het WWF de situatie "hoopvoller dan ooit". De reden daarvoor is de geplande bijeenkomst in Sint-Petersburg. Dertien landen die tijgers herbergen, zullen er aan deelnemen. De overleving van de soort zal afhangen van de verhoogde politieke wil, het beschermen van de leefwereld van de dieren en een striktere controle op stroperij.

Volgens stafhouder Paul Tavernier zal de maatregel gro...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!