Geen bezoekerscentrum over Guynemer in Poelkapelle

Redactie KW

Er komt geen bezoekerscentrum over de Franse WOI-piloot Georges Guynemer in Poelkapelle. Dat besliste de gemeenteraad maandag.

“Ruimtelijk en financieel is de impact te groot voor de gemeente”, zei schepen van Toerisme Lieven Vanbelleghem (CD&V) tijdens de gemeenteraad. “Het enige haalbare concept van een bezoekerscentrum kost 1,4 miljoen euro, neemt 480 m² ruimte in beslag van het Poelkapelse speelplein en is zonder cafetaria. Daar bovenop komen jaarlijks 25.000 euro werkingskosten. We kunnen deze ingreep niet verantwoorden tegenover de bevolking. Het is met spijt in het hart.”

Het bezoekerscentrum moest onderdak bieden voor de replica van een vliegtuig van Georges Guynemers. Het VTI van Ieper maakte de replica en is nog steeds de eigenaar. Momenteel staat het uniek stuk opgesteld in de feestzaal van Den Ouden Hert in Poelkapelle. Het huurcontract loopt tot de eigenaar een nieuwe bestemming voor het pand heeft gevonden. “Kan er geen nieuw onderkomen gevonden worden, dan gaat de replica terug naar het VTI”, zei burgemeester Alain Wyffels (CD&V).

(pco)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier