Geen belastingverhoging in Brugge

Redactie KW

Het Brugs stadsbestuur legt dinsdag aan de gemeenteraad een sluitende begroting voor. De belastingen worden niet verhoogd.

Ondanks de financiële stormen legt de Brugse financiënschepen Boudewijn Laloo een evenwichtig budget voor aan de gemeenteraad. In 2012 zal de stadskas 223 miljoen euro ontvangen én uitgeven. Er is zelfs een overschot van 0,5 miljoen euro.

De aanvullende persoonsbelasting blijft op 6,9% en de onroerende voorheffing wordt eveneens behouden op 1600 opcentiemen.

Qua investeringen vallen drie fiets- en voetgangerstunnels onder het geplande derde spoor tussen Brugge en Dudzele op. De uitbreiding van de stedelijke Academie kost 4 miljoen euro. De controle op het betalend parkeren worden uitbesteed aan een privé-firma.

De stadskas past 22,6 miljoen euro bij voor de politie en 22,9 miljoen euro voor het OCMW. Brugge hoopt op de site van de voormalige Zeebrugse vismijn een project met flats, winkels en restaurants te realiseren. Daartoe koopt het de gronden van het Vlaams Gewest en wil het vismijngebouw en de grond doorverkopen aan een promotor. (SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier