Geen Bal Rat Mort in 2012 in Oostende

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Het wereldbekende Bal Rat Mort zal niet op de kalender van 2012 staan. De koninklijke Cercle Coecilia, dat het bal jaarlijks organiseert, last noodgedwongen een sabbatjaar in. “We kregen van het stadsbestuur maar geen duidelijkheid over het gratis gebruik van de Kursaal. Toen we zagen dat we te weinig tijd zouden hebben om alles te organiseren, hebben we beslist om het bal in 2012 niet te laten doorgaan.”

De Cercle Coecilia viert in november het 150-jarig bestaan, maar van een feeststemming is er bij de organisator van Bal Rat Mort niet veel te merken. De editie 2011 scoorde geen hoge ogen en de editie 2012 valt nu helemaal weg. “De datum voor onze editie in 2011 werd laattijdig gewijzigd van het eerste naar het tweede weekend van maart, omdat het stadsbestuur alle carnavalactiviteiten in één weekend wilde groeperen. Hierdoor kregen we heel wat minder Britse carnavalisten over de vloer”, vertelt voorzitter Maurice Quaghebeur.

“Dit had natuurlijk zijn gevolgen voor onze financiën, vooral omdat het Bal Rat Mort in de eerste plaats een liefdadigheidsfeest is. Na de tegenvaller van 2011 wilden we zeker zijn dat we ook in 2012 opnieuw de Kursaal gratis tot onze beschikking kregen.”

Twee brieven gericht aan Toerismeschepen Hilde Veulemans bleven echter onbeantwoord, waardoor de leden van de Cercle Coecilia begin augustus unaniem beslisten om het Bal Rat Mort in 2012 niet te laten doorgaan. “Tien dagen nadat we deze beslissing kenbaar gemaakt hadden aan het stadsbestuur, kregen we wel bericht dat we de Kursaal op 3 maart gratis ter beschikking kregen. Maar toen hadden we onze beslissing al genomen”, aldus Maurice Quaghebeur.

Toerisme Oostende betreurt de beslissing van Cercle Coecilia en wil op 3 maart 2012 zelf een alternatief op poten zetten.

Bekijk hier de reportage

(SRA/FRO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht. En vanavond op FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier