Geen antwoorden op extra gemeenteraad in Kortrijk

Redactie KW

De extra gemeenteraad in Kortrijk donderdag was een maat voor niets: de herschikking van het politiebudget en de hervorming van de lokale politie worden maandag besproken.

Oppositiepartij CD&V, die de extra gemeenteraad had gevraagd, wilde dat het schepencollege drie opdrachten zou krijgen: het herschikken van het budget 2013, het verderzetten van het nieuwe politiegebouw op Kortrijk Weide en het voorleggen van een plan tot hervorming van de lokale politie. Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Voor een eventuele herschikking van het budget moeten we wachten tot de audit. Die wordt op de extra politieraad van 6 mei besproken. Ook met een hervorming moeten wachten tot de resultaten van de audit bekend zijn. En wat het politiegebouw betreft: dat komt er niet op Kortrijk Weide. Het is veel te duur en heel wat partijen uitten de voorbije jaren al hun twijfels of een nieuw gebouw daar wel zo’n goed idee was.”

Voormalig burgemeester Stefaan De Clerck kon zich erin vinden dat het budget en de hervorming op 6 mei ter sprake zullen komen, maar vond het wel een politieke fout dat de plannen voor een nieuw parkeergebouw zomaar weggegooid worden. “Er werd al 750.000 euro gespendeerd aan de ontwikkeling ervan. U staat voor een sober beleid, maar u zal wel zo’n groot bedrag verspillen. En wat met de federale? In het gebouw op Kortrijk Weide zouden lokale en federale samenzitten en trouwens de kosten voor de bouw verdelen (60 procent lokale-40 procent federale).” Van Quickenborne stelde tot slot dat de federale zeker welkom is, zo lang alles maar haalbaar en betaalbaar blijft. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier