Geen airshows meer op de basis van Koksijde

Redactie KW

Om budgettairde redenen is er dit jaar geen airshow gepland in ons land. In de toekomst zullen er op de basis van Koksijde ook geen airshows van Defensie nog plaatsvinden. Alleen nog in Kleine Brogel en in Florennes.

Volgens de persdienst van Defensie zal de nationale airshow nu maar om om de twee jaar plaatsvinden. In principe lossen dan de twee belangrijkste Belgische luchtmachtbasissen elkaar af als organisator. In 2014 vindt de show plaats in Kleine-Brogel (Limburg), in 2016 is Florennes (Namen) de thuisbasis.

Niet meer in Koksijde

Voor Koksijde is er dus geen plaats meer in dat rijtje. “Basis Koksijde wacht op de intrede van de NH90 en het vertrek van de laatste Sea King. De basis moet haar personeelsbezetting verminderen en zal daardoor in de toekomst geen airshow meer kunnen organiseren,” klinkt het bij Defensie. “Hoewel er meer publiek naar Koksijde komt, dan naar de overige eenheden… “

De opendeurdag van vorig jaar niet meegerekend is de Airshow die in 2011 werd georganiseerd ter gelegenheid van de 65ste verjaardag voorlopig de laatste in een rijke traditie. Die lokte toen 75.000 bezoekers over twee dagen.

(TB, foto’s TB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier