Geen afbouw aangekondigd door directie Philips vestiging

Redactie KW

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij Philips Brugge zijn de vakbonden volgens Luc Logghe van ACV Metaal niet veel wijzer geworden. De vakbonden wilden vooral duidelijkheid over de toekomst van het product-introductiecentrum (PIC) binnen de televisiefabriek.

De directie deelde volgens Logghe enkel mee dat de ontwikkelingsafdeling en het PIC als één geheel beschouwd worden. Geen van de lopende en nieuwe projecten in Brugge zou geschrapt worden.

Uit de toelichting die de directie dinsdag verschafte, blijkt volgens de vakbond dat er een immens probleem is bij de televisiemarkt. De directie van het concern herbekijkt daarom alle maatregelen, maar het scenario dat de vakbonden in juli 2008 onderschepten, zou niet aan de orde zijn.

Toen werd een interne nota onderschept waarin een scenario stond voor de sluiting van het PIC. Het plan zou uitgevoerd worden tegen 31 maart 2009. De directie van de Brugse vestiging deelde dinsdag aan de vakbonden mee dat dit geen deadline is.

Omdat de vergadering eindigde met de zin “Er zijn in deze crisistijden voor niemand nog zekerheden”, blijven de vakbonden echter ongerust. Ze wachten af met welke plannen de wereldtop eventueel zal uitpakken. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier