Geen 101, maar 8 kleine Dalmatiërs in Zedelgem

Redactie KW

Zedelgem is in de ban van bijna 101 Dalmatiërs… In taverne La Brasserie op de rotonde Zuidwege beviel op 7 april Dalmatiër Melody van acht schattige puppies. “Voor mij gaat een droom in vervulling. Het is alsof ik de film zelf in het echt beleef”, straalt zaakvoerder Kevin Bockstaele, die er eind volgende maand ook een ‘puppyborrel’ voor zal organiseren.

Als kind wilde Kevin Bockstaele altijd al een ‘vlekjeshond’. Hij was zot van de film De 101 Dalmatiërs. Kevin zag de film wel 25 keer, maar pas twee jaar geleden was het zover. In Sint-Truiden kocht hij een echte Dalmatiër. Melody – genoemd naar de dochter van Ariel uit De Kleine Zeemeermin – werd in geen tijd een ster in La Brasserie.

Puppy-borrel

En nu zorgt Melody zelf voor nageslacht. “Melody wierp acht puppies, vier meisjes en vier jongetjes”, vertelt Kevin. “Klanten leefden de voorbije weken enorm mee. Ik behandel Melody als mijn eigen kind.” De geboorte was een wonderbaarlijk moment voor Kevin, die familie en vrienden trakteerde op doopsuiker. Eén van de acht puppies blijft in La Brasserie en krijgt de naam Piper. “De andere zeven puppies vonden al een nieuw baasje. Ik ben blij dat ze straks allemaal een goede, nieuwe thuis krijgen. Op donderdag 31 mei organiseren we een ‘puppyborrel’. Dan zijn de jonge Dalmatiërs acht weken en komen hun nieuwe baasjes ze hier ophalen.”

(DL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier