Gedicht Hugo Claus van de hand voor 2.400 euro

Een veiling van een gedicht van Hugo Claus heeft goed opgebracht
Redactie KW

In Oostende haalde het eerste gedicht van Hugo Claus GRAUWVUUR 2.400 euro op een veiling. Het handgeschreven gedicht op een blad uit een schoolschrift was eigendom van een klasgenote van Hugo Claus. Zij zaten samen in de Rijskmiddelbare school in Kortrijk toen de 13 jarige Claus haar het gedicht in de hand stopte. Maar dat moest een geheim blijven tussen die 2; Vandaar dat de eigenares er nu pas na zijn dood mee naar buiten komt.

Het hoogste bod van 2.400 euro liep via de telefoon binnen. Het gedicht maakte deel uit van een lot Claus herinneringen met een klasfoto van het schooljaar 1942 toen Claus GRAUWVUUR schreef en een brief van Hugo Claus aan zijn vroegere schoolvriendin. De zaal zat afgeladen vol maar er waren ook heel wat bieders die onbekend wilden blijven. Bij het veilinghuis wilden ze ook maar weinig commentaar kwijt.

Kenners hadden spreken van een redelijke prijs voor een opmerkelijk stuk. Sinds de crisis worden echt spectaculaire prijzen zoals dat vroeger wel eens het geval was op veilingen niet meer betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier