Gedetineerde uit Tielt overvalt juwelier in Blankenberge op ‘vrije dag’ en sluit zichzelf op

Redactie KW

Een 43-jarige Tieltenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een amateuristische overval op een Blankenbergse juwelier.

Toen hij op 22 april de gevangenis voor één dag mocht verlaten, zette de Tieltenaar het op een drinken. Om snel aan geld te raken besloot hij de juwelierszaak van Michel Vileyn in de Kerkstraat in Blankenberge te overvallen. Toen de juwelier een horloge ging verstellen achteraan de winkel gingen de poppen aan het dansen. De dronken overvaller trok de kous over zijn hoofd en snauwde: “Dit is een overval!”

Geen grap

Michel Vileyn dacht eerst dat het om een grap ging. “Maar toen hij ermee dreigde mij van kant te maken besefte ik dat het menens was. Doodsbang liet ik hem in de kassa graaien en intussen liep ik met mijn assistente naar buiten”, vertelt Vileyn. De Tieltenaar maakte een kleine 500 euro buit, maar toen hij de benen wou nemen, merkte hij dat hij opgesloten zat. Hij kroop door een raampje en kwam in een afgesloten tuin terecht waar de politie hem kliste terwijl hij een sigaret stond te roken. Een wapen bleek hij niet bij te hebben. “Niettemin bezorgde hij mij de schrik van mijn leven. Twee jaar cel is nog veel te weinig voor de angst die hij mij bezorgd heeft”, besluit Vileyn.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier