Gedeputeerde van welzijn Myriam Vanlerberghe wil met minder meer doen

Redactie KW

Het welzijnsbeleid van de provincie zal het in de toekomst met veel minder centen moeten doen.

Voor de recente staatshervorming had West-Vlaanderen jaarlijks nog tien miljoen euro veil voor welzijn. Nu is dat minder dan de helft. Volgens gedeputeerde Myriam Vanlerberghe, die haar beleid vanavond voorstelt in Izegem, wil ze bewijzen dat meer kan met minder.

Prioriteiten

“West-Vlaanderen zal fors blijven inzetten op kinderarmoede en de vergrijzing en vooral dan op eenzaamheidsproblemen die de vergrijzing met zich mee brengt”, zegt zij. Verder besteed de provincie aandacht aan gezondheidspreventie, de informatiearmoede en de toegankelijkheid van de kust voor rolstoelgebruikers. Er komt later dit jaar nog een campagne voor zelfmoordpreventie. De provincie blijft ook de MUG-helikopter ondersteunen en investeert zo’n 80.000 euro in de verschillende initiatieven voor daklozenopvang. Gedeputeerde Vanlerberghe maakt zich sterk dat West-Vlaanderen ondanks de besparing een provincie van welzijn zal blijven.

N-VA

De grootste oppositiepartij in de provincieraad, de N-VA, is alvast niet opgezet met het welzijnsplan dat gedeputeerde Vanlerberghe vanavond al toelicht aan de brede welzijnssector. Volgens de fractieleider moet dat volgende week gebeuren in aanwezigheid van alle provincieraadsleden.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier