Gecoördineerde actie ‘Rap en Rein’ vlot verlopen in Ieper en Kortrijk

Redactie KW

In het gerechtelijk arrondissement Ieper en Kortrijk is de gecoördineerde actie ‘Rap en Rein’, die afval- en mesttransporten controleert, vlot verlopen. Alles samen werden een dertigtal processen-verbaal uitgeschreven, waarvan de helft wegens inbreuken op de afvalwetgeving.

“We zijn nu al aan de zesde editie toe en we zien dat het aantal
inbreuken stelselmatig vermindert”, zegt een tevreden woordvoerder van het Kortrijkse parket Tom Janssen.

Aan de actie deden 135 politieambtenaren en inspecteurs mee aan
Belgische én Franse zijde. “Het is de tweede keer dat de Franse
Gendarmerie en de Franse Milieudiensten de grens in Halluin en de op- en afritten aan van Neuville-En-Ferrain tegen Rijsel in de gaten houden”, zegt Janssen. “Het effect van onze acties is positief. Het aantal inbreuken vermindert, we mogen er dus vanuit gaan dat het afschrikkingseffect van onze ‘Rap en Rein’-acties groeit en iedereen zich zoveel mogelijk aan de regels probeert te houden.”

De controleactie werd uitgevoerd op de autowegen en ook op het water. Er werden 183 vrachtwagens gecontroleerd, veertien vaartuigen en 205 personen. Dertien pv’s werden opgesteld in het kader van de rij- en rusttijden, twee pv’s in het kader van de vaar- en rusttijden en nog eens twee pv’s omdat de bemanning van de boot te klein was. Uiteindelijk waren er zeventien pv’s wegens inbreuken op de afvalwetgeving en zes aanmaningen omtrent een niet-reglementair mesttransport. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier