Gebrek aan subsidies niet aan basis stopzetting werking vzw JOC DieZie in Roeselare

Redactie KW

De stopzetting van de jeugdhuiswerking DieZie heeft niet te maken met een tekort aan financiële middelen. De oorzaak ligt bij een tekort aan vrijwilligers en is al langer dan vandaag een probleem. Een jaar geleden al werd aan de bel getrokken en moest op zoek gegaan worden naar extra vrijwilligers. Dat is niet gelukt waardoor nu in onderling overleg beslist werd om de werking stop te zetten.

Het thema kwam maandagavond op de gemeenteraad ter sprake. Verwijzend naar de jeugdhuizen van Den Engel en Kameleon die met subsidies perfect kunnen overleven en de vzw JOC DieZie die nu stopgezet werd. “Er is een verschil in werking tussen beide”, vertelt schepen voor jeugd Nathalie Muylle. “Den Engel en de Kameleon zijn erkende jeugdhuizen terwijl de DieZie een jeugdhuiswerking vanuit de stad is. Zij krijgen van ons huisvesting, een deeltijds werkkracht en ondersteuning waar nodig.”

Het probleem ligt bij het aantal vrijwilligers. “Een jaar geleden zaten we samen en werd aan de bel getrokken. Een tekort aan vrijwilligers was dreigend. Nu is er nog altijd geen beterschap en is een structurele werking niet meer mogelijk. Daarom werd beslist om te stoppen met de jeugdhuiswerking en over te gaan op een jeugdwerking.”

Het jeugdhuis gaat ook niet verloren. Er zullen nog steeds activiteiten georganiseerd worden door de vrijwilligers maar niet meer op een structureel niveau.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier