Gebouwen Het Volksbelang in Wervik worden straks flats

Redactie KW

Projectontwikkelaar Wilfried Pollet uit Kortemark voorziet er 37 flats. Einde deze maand start er een openbaar onderzoek. Gedurende dertig dagen kunnen dan bezwaren worden ingediend.

De gebouwen van Het Volksbelang in de Duivenstraat zijn sedert eind december verkocht en worden volledig afgebroken. Ondertussen kwam bij de stad de aanvraag voor een bouwvergunning binnen. De nieuwe eigenaar projectontwikkelaar Wilfried Pollet uit Kortemark voorziet er maar liefst 37 flats. Er komt ook een ondergrondse parking. Einde deze maand start er een openbaar onderzoek. Gedurende dertig dagen kunnen dan bezwaren worden ingediend.

Het schepencollege moet zich dan buigen over eventuele bezwaarschriften en tegen begin mei een beslissing nemen over het afleveren van de bouwvergunning. De oude gebouwen stonden al sedert november 2009 te koop. Het gaat om een oppervlakte van maar liefst tweeduizend vierkante meter, middenin het stadscentrum. Eigenaar was de coöperatieve Het Volksbelang. Café ‘t Gildenhof is al lang gesloten. Alleen harmonie Onder Ons gebruikt er nog haar repetitielokaal.

“Het project voorziet 37 appartementen met ondergrondse parking en een commerciële ruimte voor nieuwe winkels”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (Open VLD). “Die winkels komen aan de straatzijde. De nieuwe eigenaar gaat die winkelruimtes verhuren of verkopen. Bovengronds worden 29 publieke parkeerplaatsen voorzien die gebruikt kunnen worden voor alle omliggende functies. Dit kan zorgen voor een ontlasting van de parkeerdruk in de omgeving. Dit was trouwens ook de vraag van de stad.”

Ook ondergronds worden behoorlijk wat parkeerplaatsen voorzien: 18 garageboxen en voor de bewoners 37 parkeerplaatsen. Of één parkeerplaats per appartement.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier