Gebouwen en speeltuigen van Dadipark worden gesloopt

Redactie KW

Alle gebouwen en oude speeltuigen van het Dadipark in Dadizele gaan tegen de vlakte. Het schepencollege van de gemeente Moorslede heeft namelijk ingestemd met een sloop. De afbraak van het Dadipark was aangevraagd door de NV die het verloederde pretpark beheert.

8 jaar nadat het Dadipark dichtging ligt het vol glas, rommel en kapotte voorwerpen. De jongste jaren kwam er steeds vaker ongewenst bezoek en dus is het tijd voor de grote kuis. De NV Dadipark die eigenaar is van het voormalige pretpark, vroeg een sloopvergunning aan de gemeente Moorslede. En die is nu goedgekeurd.

Spokenjagers

De sloop van het Dadipark zal een heus karwei worden. Alles wat enigszins kapot kan gemaakt worden, moest er aan geloven, en zowat alle ruiten zijn gesneuveld. De laatste jaren kwamen hier hangjongeren, Fransen en zelfs spokenjagers langs. Het park op een fatsoenlijke manier afsluiten, lukt niet en dus wordt het hele terrein nu met de grond gelijk gemaakt.

Nieuwe bestemming

Intussen zijn al heel wat pogingen gedaan om het Dadipark een nieuwe bestemming te geven. Een jaar geleden was een akkoord heel dichtbij, maar het sprong toch weer af. Maar in Dadizele geven ze niet op en zijn er opnieuw gesprekken aan de gang voor de komst van een indoorpretpark.

Het is nog niet bekend wanneer er precies gestart wordt met de sloop van het Dadipark. (LOR)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier