Geboortebomen planten op Dag van de Natuur

Redactie KW

Vandaag is het dag van de natuur. Overal sloegen de gemeentebesturen de handen in elkaar met de afdelingen van de Gezinsbond om de verdere geboortebossen aan te planten terwijl Natuurpunt wilgen ging knotten, snoeihout ging stapelen, hagen onderhouden en maaien.

Op verschillende locaties werden geboortebomen aangeplant. Het is eigenlijk een vroegere traditie die tien jaar geleden hervat werd. Vroeger werd er steeds een appelboom of eik geplant voor een jongen en een perenboom of een linde voor een meisje.

In Oostkamp en Ruddervoorde waren negentig ouders ingegaan op de uitnodiging van het gemeentebestuur en de Gezinsbond. Het ging om ouders van kindjes die geboren werden in de loop van 2006. Die ouders trokken vanmiddag naar het erf van Madeleine Pollentier aan de Stuivenbergstraat in Oostkamp en naar de Bergenstraat in Ruddervoorde. Volgens de Oostkampse burgemeester Luc Vanparys werden er in het verleden reeds op verschillende plaatsen geboortebomen geplant. In 2000 hebben er niet minder dan 200 ouders essen en zomereiken geplant in de Larestraat en Bergenstraat. Dit waren er toen bijzonder veel.

De Gezinsbond en het gemeentebestuur van Knokke hadden reeds voor de tiende maal de ouders van kinderen die voor 14 oktober geboren waren uitgenodigd voor het planten van een geboorteboom. Er werd daar gekozen voor het aanplanten van Canadese populieren langs het fietspad tussen de Kalvekeetdijk en de Kalfstraat in deelgemeente Westkapelle. Eerder werden er in Knokke reeds geboortebomen geplant aan het Walletje en langs het fietspad tussen Heist en Duinbergen.

In Blankenberge werden ook reeds voor de tiende maal geboortebomen geplant. De ouders van kinderen geboren in 2007 werden uitgenodigd naar de Hoeve de Sol van waaruit vertrokken werd naar het provinciale Zeebos om bomen te planten. In Blankenberge is men destijds gestart met het planten van geboortebomen langs het Moysonpad. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier