Gat in kloostermuur zorgt voor onrust bij buurtbewoners

Redactie KW

Enkele bewoners van het Colettijnenhof in Brugge maken zich zorgen over een gat in de muur die grenst aan hun verkeersluwe woonwijk. De muur is een laatste overblijfsel van een middeleeuws klooster dat er vroeger stond. De buurtbewoners vinden het niet kunnen dat de eigenaar van een bed en breakfast uit de buurt er nu een doorgang voor zijn klanten wil maken. Ze noemen het esthetisch niet verantwoord.

Het Colletijnenhof in Brugge. Tot voor twintig jaar stond hier een middeleeuws klooster van de Arme Klaren. Deze muur van 600 jaar oud is nog de enige restant uit die tijd. Dat de eigenaar van een Bed en Breakfast uit de buurt er een gat laat inmaken voor een extra toegang voor klanten, vinden ze niet kunnen.

De buurtbewoners zijn naar eigen zeggen ook niet te spreken over de bekendmaking van de werken. De eigenaar zou al van weten dat zijn aanvraag is goedgekeurd, maar zou tot van het weekend gewacht hebben om de buurt in te lichten.

De dichtste buren zijn alvast van plan om stappen te zetten. Ze hebben via mail de burgemeester om uitleg gevraagd over de goedkeuring en stappen indien nodig naar de provincie om die aan te vechten. (TN)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier