Gaslek verstoort verkeer langs Koninklijke Baan

Een gaslek stuurde het verkeer aardig in de war
Redactie KW

In Wenduine is de Blankenbergsesteenweg vanochtend anderhalf uur afgesloten voor alle verkeer door een groot gaslek. Op de weg zijn rioleringswerken bezig en daarbij stootte een kraan op een stuk van een middendrukleiding. De Lijn legde vervangbussen in omdat ook de kusttram niet door mocht.

Het is rond kwart over tien vanochtend wanneer bij rioleringswerken een middendrukleiding geraakt wordt op de Blankenbergsesteenweg in Wenduine, op de grens met Blankenberge.

“Het was een afsluiting van een leding die graakt werd en die een meter hoger lag,” zegt Philippe Taelman van de brandweer De Haan-Wenduine. “Dat was niet op het plan te zien. Dus d ekraanman treft geen schuld? Nee, nee, hij had d correcte plannen en heeft die gevolgd.”

Anderhalfuur lang wordt het verkeer omgeleid tot het grootse gevaar geweken is.

” Er was zeker gevaar want er was een enorme gasophoping- en ontsnapping. Uit voorzorg hebben we het verkeer en de tram stil gelegd. We moesten in elk geval de vonken van de tram mijden.”

De lijn legt een tijdlang 6 vervangbussen is, maar die moeten een grote omleiding maken via Zuienkerke. Uiteindelijk mogen de trams dan toch weer traag doorrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier