Gaslek legt crematorium Brugge stil

Redactie KW

In het crematorium Blauwe Toren in Brugge is zaterdagmorgen een honderdtal mensen geëvacueerd na een gaslek. Ondertussen is de toestand genormaliseerd, maar de geplande crematies van zaterdagmiddag kunnen niet doorgaan.

Het gaslek werd zaterdagvoormiddag om 10 uur vastgesteld in de technische ruimte van het crematorium. Op dat moment waren enkele plechtigheden aan de gang. “We hebben het hele crematorium direct ontruimd”, zegt Vincent Deleu, crematoriummanager van Dela. “Er waren een honderdtal mensen in de gebouwen. De gastoevoer naar de crematie-ovens werd afgesloten.”

Het crematorium telt vier ovens, waarvan drie nieuwe. Ondertussen is de toestand opnieuw genormaliseerd. “De plechtigheden van zaterdagnamiddag kunnen gewoon doorgaan”, zegt Deleu. “Ook de onderbroken of afgelaste plechtigheden van zaterdagmorgen worden hernomen.” De crematies zelf kunnen dit weekend niet doorgaan. Er waren er zeven gepland. De ovens in het crematorium moeten nu gecontroleerd worden. Dat zal ten vroegste maandag gebeuren. Pas als de ovens veilig bevonden worden, kan opnieuw gecremeerd worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier