Gaslek in Oudenaardsesteenweg

In Kortrijk zijn vrijdagmiddag tientallen mensen geëvacueerd na een gaslek in de Oudenaardsesteenweg.
Redactie KW

In Kortrijk zijn vrijdagmiddag tientallen mensen geëvacueerd na een gaslek in de Oudenaardsesteenweg. Daar zijn momenteel werkzaamheden aan de gang. De omwonenden konden in het Jeugd Ontmoetingscentrum terecht. Rond drie uur was alle gevaar geweken, en kon de gasmaatschappij het lek definitief dichtmaken.

Het lek ontstond kort na één uur vrijdagmiddag op het kruispunt van de Oudenaardse Steenweg en de Ten Akkerdreef. Daar wordt al een tijdje gewerkt. Er hing plots een sterke gasgeur. Brandweer en politie kwamen snel ter plaatse.

“Bij het openbreken van de ondergrond bleek dat het gaslek izch op meerdere plaatsen voordeed. Eandis is dan ter plaatse gekomen en de gasleiding afgesloten. Dus het heel stuk van de oude gasleiding is afgesloten waardoor het lek gestopt werd”, zegt Bart Coussement van de Politiezone VLAS.

De hulpdiensten ontruimden de buurt tussen de Graaf Boudewijn De Negendelaan en het Pirroen. Tientallen omwonenden werden geëvacueerd. Een twintigtal mensen kon terecht in het Jeugd Ontmoetingscentrum JOC.

Tegen drie uur was alle gastoevoer afgesloten, en kon de gasmaatschappij de gasleiding herstellen. Het is al het derde gaslek in korte tijd in deze buurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier