Gaslek: geraakte leiding stond niet op plannen, parket voert onderzoek

Redactie KW

Uit onderzoek blijkt dat de leiding, die gisteren is geraakt bij freeswerken op de grens van Spiere en Pecq, op geen enkel plan staat. Bij het ongeval vielen 4 gewonden. Het parket van Doornik voert een onderzoek.

De burgemeester van Pecq, Marc D’Haene, zegt dat zijn gemeente geen enkele verantwoordelijkheid draagt in de zaak. Cloet, het bedrijf dat op het terrein aan het werk was, zou de gemeente niet ingelicht hebben over de werken. Van een aanvraag of vergunning is er geen sprake, benadrukt de burgemeester.

“We waren er overigens niet van op de hoogte dat daar een gasleiding lag. Netbeheerder Ores is verplicht steden en gemeenten op de hoogte te brengen van hogedrukleidingen, maar niet van lagedruk- of middendrukleidingen. Voor het noodplan moesten we Ores vragen om ons de kaart van de lagedruk- en middendrukleidingen door te spelen. We hebben die plannen ontvangen, maar vreemd genoeg stond de leiding die dinsdag in brand vloog, daar niet op”, legde D’Haene uit.

Mogelijk gaat het om een ‘Vlaamse’ leiding die even op Waals grondgebied komt en waarvan noch Ores, noch de gemeente Pecq het bestaan van afwist.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van WTV

Uitgebreide versie ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier